duminică, 13 ianuarie 2008

Bancurile - Interfete Evoluate si funny intre ideile transmise intre oameni

Ultimul post al acestui blog. Incredibil, dar chiar am ajuns la ultimul post. M-am gandit sa fi unul funny.

Ideea e ca oamenii sunt un fel de procese care comunica prin transfer de mesaje. Intr-un sistem distribuit de procese care comunica in continuu intre ele (la fel e si sistemul uman de comunicare) e util sa compresezi mesajele cat mai mult, sa transmiti cat mai repde si cat mai concis, pastrand cat mai mult din ideea/mesajul pe care-l ai de transmis, iar mesajele foarte importante sa ajunga la toate procesele cat mai repede. => Pentru computere, am inventat tot felul de metode de arhivare si protocoale. => Pentru oameni, noi ne-am inventat singuri, fara sa ne dam seama, bancurile - bancurile concentreaza idei scurte, iar prioritatea fiecarei idei este data de cat de bine e impachetata si de cat de funny este acea idee (o idee buna este gandita de o persoana inteligenta, prin urmare va fi impachetata bine si va avea o raspandire mare - axioma Liviu), deci in mod normal bancurile cele mai tari vor avea cea mai larga raspandire.

Iata un banc foarte sec, inventat de mine vineri (2008-01-11), la cursul de SPRC - non-programatorii probabil ca nu-l vor intelege.

Tatal (programator) discuta cu fiul:

Tatal: Fiule, daca ai un vector definit ca v[ 6 ] (cu 6 elemente), care e elementul cu indicele maxim?

Fiul: v[ 6 ]

Tatal: Nu, nu e chiar asa, fiule - este v[ 5 ]. Cand vei fi mare vei intelege.

V-am spus ca e banc foarte sec :D - programatorii vor intelege...

Liviu.


Mai multe informatii se pot gasi la: http://interfete-evoluate.com/blog/6-liviu-iacob/34-bancurile-interfete-evoluate-si-funny-intre-ideile-transmise-intre-oameni

Niciun comentariu: